Kapcsolat

globetrekker128@gmail.com

Szigetnyi boldogságok- Gran Canaria (Spanyolország)

2022.09.18.

Szigetnyi boldogságok- Gran Canaria (Spanyolország)

BIENVENIDOS

Boldogság, szerencse, a boldog, szerencsés szigetek, gyakran emlegetik így az Afrika partjaihoz közel fekvő, de Spanyolországhoz tartozó Kanári -szigeteket.

12 millió turista nem kószálhat olyan rossz helyen, a covid előtt ugyanis évente nagyjából ennyien keresték fel ezt a hét szigetet.

Ez a helyi lakosság hatszorosát jelenti, a szigetek állandó lakossága 2 millió fő körül van.

A szigetek nem a madárról kapták nevüket, hanem a kanárimadarat nevezték el a szigetekről. eredetileg a kanári a kutya latin nvére vonatkozhatott, ha ezt a magyarázatot szimpatikusnak találkuk, akkor tulajdonképpen a "kutyák szigetein" járhatunk.

2022 nyarán Gran Canarián jártam, a turizmus ismét felpörgőben volt és megszüntek a járványügyi korlátozások.

A hét szerencsés sziget, Gran canaria, Tenerife, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro és La gomera mindegyike vulkanikus eredetű.

Ezen túlmenően azonban nagyon különböznek egymástól.

Minden szigetnek külön mikroklimája van. Gran canarián egész évben mintegy 25 fok körüli nappali hőmérsékletek, tavaszias és szeles meleg van. Éjszaka is csak néhány fokkal van hűvösebb.

Gran Canarián egy kis hegyi szerpentinezéssel érhető el Firgas városkája, ahol egy sétány keretében az összes szigetről egy kis ízelítőt kaphat a látogató.
vissza